Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pekinka w sosie musztardowo-czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej w sosie musztardowo-czosnkowym.

Pekinka w sosie musztardowo-czosnkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pekinka w sosie musztardowo-czosnkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pekinka w sosie musztardowo-czosnkowym
Kapustę pekińską umyć, drobno posiekać. Ogórka umyć i pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Cebulę obrać i wraz z pomidorem umyć, pokroić w kostkę i dodać do kapusty z ogórkiem. Śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą, dodać czosnek oraz szczyptę soli i pieprzu. Zmiksować. Powstałym sosem zalać sałatkę. Dokładnie wymieszać.
Pekinka w sosie musztardowo-czosnkowym
Umytą kapustę posiekać, a ogórka pokroić w kostkę.
Pekinka w sosie musztardowo-czosnkowym
Do kapusty dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pomidora.
Pekinka w sosie musztardowo-czosnkowym
Przygotować sos czosnkowo-musztardowy i dodać do surówki.