Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Pekinka z kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kiełki świetnie nadają się do surówek.

Pekinka z kiełkami

Składniki:

Pekinka z kiełkami

 

  • 6 dużych liści kapusty pekińskiej
  • 6 kopiastych łyżek dowolnych kiełków
  • 3 łyżeczki słonecznika
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 1,5 łyżki jogurtu naturalnego
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pekinka z kiełkami
Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy i targamy na mniejsze części usuwając przy tym głąby. Do tak przygotowanej kapusty dodajemy kiełki, słonecznik, majonez, jogurt i szczyptę bazylii. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.