zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pekinka z kukurydzą i koperkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

pekinka do drugich dań - pasuje idealnie

Pekinka z kukurydzą i koperkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pekinka z kukurydzą i koperkiem

 

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 szk koperku ( użyłam mrożonego )
  • sok z 1 cytryny ( średniej )
  • Do smaku :
  • sól
  • pieprz czarny
  • cukier
  • 5 łyżek oleju ryżowego

Sposób przygotowania:

Pekinka z kukurydzą i koperkiem
Kapustę pekińska poszatkować. Cebulę obrać i po umyciu pokroić w pojedyncze piórka. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cytrynę umyć, chwile turlać po blacie i przeciąć na pół a potem wycisnąć sok. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać koper oraz przyprawy i olej i wymieszać surówkę. Zostawić ja na około 5 minut aby smaki się połączyły.
Pekinka z kukurydzą i koperkiem
wszystkie składniki na surówkę wrzucic do miski
Pekinka z kukurydzą i koperkiem
następnie wymieszać surówkę i zostawić na pieć min ut

Tagi:

kukurydza