Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pekinka z marchewką i jabłkiem do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pekinka z marchewką i jabłkiem do obiadu to szybki, prosty i smaczny dodatek do wszelkich drugich dań.

Pekinka z marchewką i jabłkiem do obiadu

Składniki:

Pekinka z marchewką i jabłkiem do obiadu

 

  • 400 g kapusty pekińskiej
  • 2 większe marchewki
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pekinka z marchewką i jabłkiem do obiadu
Kapustę pekińską drobno szatkujemy, przekładamy do miski. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na drobniutkich oczkach, dodajemy do kapusty. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na małych oczkach, przekładamy do pozostałych składników.

Do całości dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Tagi:

marchewka