zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2397]

Pekinka z porem i rzodkiewką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Zdrowa surówka do drugich dań.

Pekinka z porem i rzodkiewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pekinka z porem i rzodkiewką

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 por ( biała część )
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • kilka łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Pekinka z porem i rzodkiewką
Warzywa umyć. Kapustę posiekać, rzodkiewki pokroić w półplasterki, pora i natkę także posiekać. Do miski wrzucić kapustę, pora i rzodkiewkę, dodać przyprawy i wymieszać. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i znowu wymieszać surówkę. W razie konieczności jeszcze doprawić.
Pekinka z porem i rzodkiewką
do miski wrzucić kapustę pora i rzodkiewkę
Pekinka z porem i rzodkiewką
do wymieszanej surówki dodać natkę i znowu wymieszać
Pekinka z porem i rzodkiewką
surówkę podawać do drugich dań obiadowych

Tagi:

pory