edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Pekinka z roszponką i papryką marynowaną

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Skomponowana naprędce surówka do smażonej ryby

Pekinka z roszponką i papryką marynowaną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pekinka z roszponką i papryką marynowaną

 

  • 2 duże liście pekinki
  • garść roszponki
  • po 2 kawałki marynowanej papryki czerwonej i żółtej
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka musztardy sarepskiej
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pekinka z roszponką i papryką marynowaną
Liście pekinki pokroiłam w kawałki, wraz z roszponką opłukałam i odwirowałam w suszarce do sałaty. Przesypałam do miski. Kawałki papryki osączyłam z zalewy octowej i pokroiłam w paseczki, dołożyłam do miski. Wszystkie składniki wymieszałam dokładnie z majonezem i musztardą, doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Podałam natychmiast do usmażonych paluszków rybnych.
Pekinka z roszponką i papryką marynowaną
Opłukaną pekinkę i roszponkę odwirowałam w suszarce do sałaty.
Pekinka z roszponką i papryką marynowaną
Wszystkie składniki wymieszałam dokładnie w misce.

Tagi:

papryka