gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Pekińska z pomarańczą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Bardzo pyszny i szybki dodatek do obiadu

Pekińska z pomarańczą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pekińska z pomarańczą

 

Sposób przygotowania:

Pekińska z pomarańczą
Kapustę pekińską myjemy i kroimy drobno. Obieramy marchewkę i jabłko scieramy na tarce. Natkę pietruszki siekamy. Pomarańczę obieramy kroimy na mniejsze kawałki,zostawiamy 3 cząstki całe wyciskamy sok z tych cząstek. Cebulę kroimy .Do miski dajemy kapustę lekko solimy.Dodajemy marchewkę,jabłko,cebulę pokrojoną pomarańczę. Do miseczki dajemy wycisnięty sok z cząstek pomarańczy,majonez,smietanę dodajemy do kapusty mieszamy.Taką suróweczkę podajemy do obiadu.POLECAM !!!
Pekińska z pomarańczą
Kapustę pekinską myjemy i kroimy drobno.
Pekińska z pomarańczą
Pekińska z pomarańczą
Do kapusty dodajemy pomarańczę i wlewamy sos.
Pekińska z pomarańczą
Surówkę mozna podać do obiadu do ziemniaków i mięska.