zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pekińska z rzodkiewką i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kapusta pekińska w kolejnej odsłonie.

Pekińska z rzodkiewką i marchewką

Składniki:

Pekińska z rzodkiewką i marchewką

 

  • 500 g kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • kawałek pora
  • 3-4 młode cebule
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ocet do smaku
  • cukier do smaku
  • oliwa do skropienia

Sposób przygotowania:

Pekińska z rzodkiewką i marchewką
Kapustę poszatkować.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce.
Cebulkę oczyścić i pokroić.
Rzodkiewkę umyć i pokroić według uznania.
Pora pokroić.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, doprawić przyprawami do smaku i wymieszać.
Odstawić na 15 minut, aby smaki się przegryzły.

Tagi:

marchewka