Sposób przygotowania:
Pekińska ze słodkim akcentem
Na początku rodzynki włożyć do miski i zalać wrzątkiem.Zalane odstawić na 15 minut.
W tym czasie kapustę pekińską umyć, osuszyć i drobno poszatkować.Paprykę pokroić w cienkie paski.
Natkę pietruszki opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie drobno posiekać.Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Po 15 minutach rodzynki odsączyć,osuszyć i dodać do miski z pozostałymi składnikami. Do surówki dodać olej i doprawić ją solą i pieprzem do smaku.
Surówkę przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.
Smacznego.
W tym czasie kapustę pekińską umyć, osuszyć i drobno poszatkować.Paprykę pokroić w cienkie paski.
Natkę pietruszki opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie drobno posiekać.Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Po 15 minutach rodzynki odsączyć,osuszyć i dodać do miski z pozostałymi składnikami. Do surówki dodać olej i doprawić ją solą i pieprzem do smaku.
Surówkę przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.
Smacznego.