mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Pekińska ze słodkim akcentem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna surówka z rodzynkami.

Pekińska ze słodkim akcentem

Składniki:

Pekińska ze słodkim akcentem

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 120 g rodzynek
  • 4 kawałki papryki konserwowej
  • mały pęczek natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki cukru białego
  • 1 łyżka oleju lub oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pekińska ze słodkim akcentem
Na początku rodzynki włożyć do miski i zalać wrzątkiem.Zalane odstawić na 15 minut.
W tym czasie kapustę pekińską umyć, osuszyć i drobno poszatkować.Paprykę pokroić w cienkie paski.
Natkę pietruszki opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie drobno posiekać.Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Po 15 minutach rodzynki odsączyć,osuszyć i dodać do miski z pozostałymi składnikami. Do surówki dodać olej i doprawić ją solą i pieprzem do smaku.
Surówkę przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.
Smacznego.