Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste muffinki z bakaliami
Do miski wsypać mąkę dodać cukier trzcinowy oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać kakao i ponownie wymieszać. Każdą śliwkę przekroić na 4 części i dodać do miski. Wsypać rodzynki, skórkę cytryny i wrzucić wiśnie w całości. W drugiej misce wymieszać mleko,śmietanę olej oraz jajka. Mieszankę mokrych składników dodać do suchych i szybko,ale dokładnie wymieszać. Foremkę silikonową napełnić ciastem.Nakładać po około 1,5 łyżki ciasta. Muffinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec je około 20-23 minut, Wyjąć z piekarnika. Wyjąć z foremek i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. przed podaniem delikatnie oprószyć cukrem pudrem. W kąpieli wodnej roztopić resztę czekolady i oblać nią babeczki z wierzchu. Smacznego! Z podanych składników upiekłam 11 babeczek średniej wielkości.
zbysiowa
monikaT83
zbysiowa
Super, jedna wystarczy, trzeba trzymać fason hahhaaa
monikaT83
edytaha
monikaT83