Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste tosty z pieczarkami
Pieczarki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce w plasterki. Przekładamy na patelnię, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy do odparowania z nich wody. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kromki chleba tostowego. Na każdej kromce układamy po pół plasterka sera żółtego. Następnie na ser wykładamy po 2 łyżki usmażonych pieczarek. Na nie układamy pozostałe plastry sera. Na serze układamy kromki chleba i mocno dociskamy je dłonią. Tak przygotowane tosty wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 10 minut. SOS: Do miseczki dajemy śmietanę i majonez. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. Ząbek czosnku obieramy z łupinki i przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki sosu czosnkowego dokładnie mieszamy ze sobą. Jeszcze gorące tosty podajemy z sosem czosnkowym, lub keczupem.