Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Penne pieczarkowo-śmietanowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybkie, smaczne danie z makaronem i pieczarkami.

Penne pieczarkowo-śmietanowe

Składniki:

Penne pieczarkowo-śmietanowe

 

 

Sposób przygotowania:

Penne pieczarkowo-śmietanowe
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, podsmażyć na oleju, dodać piórka cebuli. Dusić kilka minut. Wlać śmietanę, wymieszać i odparować sos. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać odcedzony makaron i wymieszać. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

makaron sery ser