dinozaur

dinozaur

Kucharz
[Przepisów: 12]

penne w pikantnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie w sam raz dla ziejącego ogniem smoka.

 penne w pikantnym sosie

Składniki:

penne w pikantnym sosie

 

  • białego wytrawnego wina,ząbek posiekanego czosnku,oliwa z oliwek,pieprz, 4 łyżki masła,4 łyżki

Sposób przygotowania:

penne w pikantnym sosie
Rodzynki zalać wrzącą wodą i odstawić na 15 minut, odcedzić. Piersi z kurczaka obsypać pieprzem i upiec w piekarniku w temp. 200 stopni ok. 15 minut, wystudzić, pokroić w słupki. Do rondla włożyć masło, oliwę, śmietanę, wino, mleko, curry, czosnek, listek laurowy. Zagotować, następnie podgrzewać bez przykrycia ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać migdały, rodzynki i kurczaka, wymieszać doprawić do smaku solą, pieprzem, dusić 3-4 minuty, wyjąć listek.. Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu ,przełożyć do salaterki, dodać połowę sosu, wymieszać, wyłożyć pozostałą część sosu.