Sposób przygotowania:
Spaghetti bolognese z wołowiną i czerwonym winemETAP 1:
Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy płatki czosnku i mięso. Smażymy.
Dopiero, gdy mięso będzie usmażone, dodajemy sól, pieprz i szczyptę ostrej papryki mielonej.
ETAP 2:
Do cebuli i mięsa dodajemy czerwone wino. Gdy wino nieco odparuje, dodajemy bulion i passatę pomidorową oraz przyprawę do dań kuchni włoskiej.
Podgrzewamy, aż sos się zagęści.
W międzyczasie gotujemy makaron. Do sosu dodajemy odrobinę wody z makaronu.
ETAP 3:
Ugotowany makaron odcedzamy i łączymy z sosem.
Bezpośrednio przed podaniem spaghetti posypujemy startym parmezanem.