lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Penne w sosie szpinakowo- serowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Nie ma to jak makaron do którego można dodać wiele różnych składników . Będzie zawsze smaczny, a podawać naprawdę można z czym dusza zapragnie .

Penne w sosie szpinakowo- serowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Penne w sosie szpinakowo- serowym

 

  • szpinak rozdrobniony 1" torebeczka" Iglotex

 

  • Ser Koryciński 200 gram o smaku suszonych pomidorów Bazyli i czosnku Czesławy Zarzeckiej

 

 

  • sól i pieprz do smaku

 

 

  • Dodatkowo:

 

  • Penne 200 gram

Sposób przygotowania:

Penne w sosie szpinakowo- serowym
Na patelnie włożyłam zamrożony szpinak dusiłam go, aż się rozpuścił. Ser wyjęłam z zamrażalnika ( można go mrozić ) , rozmroził się , pokroiłam go w kostkę i dodałam do szpinaku. Dusiłam razem ser ze szpinakiem, dodałam czosnek starty oraz śmietanę , doprawiłam sola i pieprzem . Ugotowałam penne na pół twardo przecedziłam i dodałam do sosu szpinak owo serowego .
Penne w sosie szpinakowo- serowym
Szpinak i ser dusiłam razem, aż doszło :)

Tagi:

sery szpinak ser