sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Penne z fasolą i frankfurterkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i smaczne danie do przygotowania w 30 minut. Dzięki mixu fasoli jest bardziej treściwe a wędzone frankfurterki nadają potrawie niezwykłego aromatu.

Penne z fasolą i frankfurterkami

Składniki:

Penne z fasolą i frankfurterkami

Składniki

  • 6 wędzonych frankfurterek
  • 1 puszka mixu fasoli z ciecierzycą
  • ok. 300 ml przecieru pomidorowego
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • makaron penne
  • starty parmezan

Sposób przygotowania:

Penne z fasolą i frankfurterkami
Frankfurterki kroimy w plastry. Podsmażamy na oleju. Kiedy będą rumiane zalewamy przecierem pomidorowym. Dodajemy mix fasoli i dusimy przez kilkanaście minut. Sos doprawiamy pieprzem, solą i szczypiorkiem. Jeśli jest za rzadki, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar wody.

Gotowy podajemy z makaronem penne i startym parmezanem.