peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Penne z fetą i pomidorkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, ciepłe danie w 10 minut.

Penne z fetą i pomidorkami

Składniki:

Penne z fetą i pomidorkami

 

 

 

  • 150 g małych pomidorków

 

  • 200 g penne

 

  • 6 listków świeżej mięty

 

  • 75 g fety

Sposób przygotowania:

Penne z fetą i pomidorkami
Makaron wrzucamy do gotującej się, osolonej wody i gotujemy wg wskazań z opakowania al dente. W tym czasie pomidorki myjemy i wycieramy - kroimy na połówki. Fetę odsączamy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i siekamy. Listki mięty kroimy w cienkie paseczki. Oliwę rozgrzewamy i wrzucamy na nią pomidorki - podsmażamy cały czas mieszając przez około minutę po czym dodajemy czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy rondel z ognia. Makaron po ugotowaniu odcedzamy i ponownie wrzucamy do garnka (ale nie stawiamy go już na ogniu). Dodajemy podsmażone pomidorki, fetę i miętę - wszystko razem mieszamy.

Tagi:

pomidory