Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z mozzarellą, roszpunką i pomidorkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z roszpunką, pasujące niemal z każdym dodatkiem.

Roladki z mozzarellą, roszpunką i pomidorkami

Składniki:

Roladki z mozzarellą, roszpunką i pomidorkami

 

  • 1 kg schabu
  • 27 szt. listków roszpunki
  • 150 g kuleczek małych mozzarelli
  • 18 szt. pomidorków koktajlowych
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 całe jajka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki z mozzarellą, roszpunką i pomidorkami

I

Roladki z mozzarellą, roszpunką i pomidorkami

1. Mięso kroję plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Następnie układam na każdym kawałku mięsa po trzy listki roszpunki, dwie kulki mozzarelli i dwa pomidorki koktajlowe.

II

Roladki z mozzarellą, roszpunką i pomidorkami

3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej
7. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

5. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką
6. Smacznego