Sposób przygotowania:
Makaron penne z kurczakiem i warzywamiKrok 1:
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Mięso płuczemy i oczyszczamy. Osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego.
Pierś kroimy w kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Brokuł blanszujemy i dzielimy na mniejsze kawałki.
Krok 2:
Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso i całość chwilę smażymy, aż mięso się zarumieni.
Do mięsa dodajemy pokrojoną w słupki paprykę oraz cukinie pokrojoną w kostkę.
Krok 3:
Do warzyw dodajemy pomidory bez skórek i pokrojone w małą kostkę. Dodajemy brokuł i przyprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości.
Makron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Makaron polewamy sosem i posypujemy żółtym serem.
Smacznego!