Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z mozzarellą i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo prosty sposób na przygotowanie roladek ze schabu. Takie roladki możesz przygotować na niedzielny obiad, które podasz z ziemniakami i surówką.

Roladki z mozzarellą i papryką

Składniki:

Roladki z mozzarellą i papryką

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mozzarellą i papryką

I

Roladki z mozzarellą i papryką

1. Mięso kroję plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Każdy kawałek mięsa smaruję ketchupem.
2. Następnie układam na każdym kawałku mięsa po pasku papryki konserwowej oraz kuleczkę mozzarelli.

II

Roladki z mozzarellą i papryką

3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej
4. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

5. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką
6. Smacznego.