Sposób przygotowania:
Kotlety z udek kurczakaI
1. Mięso rozbijam, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Mięso panieruje w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
3. Po usmażeniu kotlety układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
II
4. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodaję pokrojone w pół plasterki pieczarki. Smażę 10 minut, doprawiam pieprzem oraz solą. Grzyby po usmażeniu, bez tłuszczu przekładam do naczynia i łączę z sosem tatarskim.
III
5. Paprykę myję osuszam, kroję w krążki, usuwam nasiona.
6. Krążki papryki układam na każdym kotlecie.
7. W środek każdego krążka papryki, umieszczam sos z grzybami, wierzch posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach.
8. Kotlety zapiekam 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
IV
9. Kotlety gotowe, podaję z sałatką oraz frytkami.
10. Smacznego.