Sposób przygotowania:
Mielone w sosie cebulowymI
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję jedna obraną, drobno pokrojoną cebule, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewam śmietanę 18 % i wyrabiam masę mięsną.
2. Z mięsa formuję okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju. Kotlety po usmażeniu przekładam na talerz
II
3. Pozostałe cebule obieram, kroję w krążki, smażę na tłuszczu od smażenia kotletów.
4. Mąkę rozrabiam ze śmietaną 30% i wlewam do cebuli, chwilkę gotuję.
5. Sos z cebulą łączę z mięsem
III
6.. Gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
7. Smacznego.