Sposób przygotowania:
Mielone w sosie cebulowymI
 
1.	Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję jedna obraną, drobno pokrojoną cebule, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewam śmietanę 18 % i wyrabiam masę mięsną.
2.	Z mięsa formuję okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju. Kotlety po usmażeniu przekładam na talerz
II
 
3.	Pozostałe cebule obieram, kroję w krążki, smażę na tłuszczu od smażenia kotletów.
4.	Mąkę rozrabiam ze śmietaną 30% i wlewam do cebuli, chwilkę gotuję.
5.	Sos z cebulą łączę z mięsem
III
6..	Gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
7.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
