Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Mielone w sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znudziły Ci się tradycyjne mielone, szukasz nowych smaków, mam coś dla Ciebie. Kotlety mielone podane z cebulką, która jest zdrowa, idealna na jesienne dni.

Mielone w sosie cebulowym

Składniki:

Mielone w sosie cebulowym

 

Sposób przygotowania:

Mielone w sosie cebulowym

I

Mielone w sosie cebulowym

1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję jedna obraną, drobno pokrojoną cebule, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewam śmietanę 18 % i wyrabiam masę mięsną.
2. Z mięsa formuję okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju. Kotlety po usmażeniu przekładam na talerz

II

Mielone w sosie cebulowym

3. Pozostałe cebule obieram, kroję w krążki, smażę na tłuszczu od smażenia kotletów.
4. Mąkę rozrabiam ze śmietaną 30% i wlewam do cebuli, chwilkę gotuję.
5. Sos z cebulą łączę z mięsem

III

6.. Gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
7. Smacznego.