Sposób przygotowania:
Penne z kurczakiem i bakłażanem w kremowym sosie
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Oprószamy solą. Wrzucamy mięso na rozgrzany olej i podsmażamy przez około 3 minuty.
Dodajemy bakłażana pokrojonego w kostkę oraz pieczarki pokrojone w średniej wielkości kawałki. Mieszamy. Podmażamy przez kilka minut, aż bakłażan trochę zmięknie.
Dodajemy śmietanę i zioła prowansalskie. Mieszamy. Wrzucamy połamany na kawałki serek topiony dusimy danie do momentu, aż się rozpuści.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz ugotowany makaron. Mieszamy i trzymamy na patelni jeszcze przez chwilę.
Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Oprószamy solą. Wrzucamy mięso na rozgrzany olej i podsmażamy przez około 3 minuty.
Dodajemy bakłażana pokrojonego w kostkę oraz pieczarki pokrojone w średniej wielkości kawałki. Mieszamy. Podmażamy przez kilka minut, aż bakłażan trochę zmięknie.
Dodajemy śmietanę i zioła prowansalskie. Mieszamy. Wrzucamy połamany na kawałki serek topiony dusimy danie do momentu, aż się rozpuści.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz ugotowany makaron. Mieszamy i trzymamy na patelni jeszcze przez chwilę.
Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.