Sposób przygotowania:
penne z kurkami i pomidorkami wg.moni
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg. przepisu podanego na opakowaniu. Kurki oczyścić i wrzucic na osolony wrzątek, gotować razem około 10 minut. Papryke unyc, oczyścić z nasion i pokroic w paski, pomidorki umyć i pokroić na połówki, ogórka umyc, osuszyć i pokroić na półplasterki. Kurki odcedzić, osączyć i podsmażyc na rozgrzanej oliwie, dodać paparykę oraz obraną i pokrojoną na plasterki cebulę. Doprawic do smaku solą i pieprzem. Pod 10 minutach dodać pomidorki i odcedzony makaron. Smażyc razem jeszcze 10 minut. Zdjąć z ognia, dodać ogórka, bazylie i natkę, ewentualnie doprawić raz jeszcze. Wymieszać. Podawać od razu po przyrządzeniu.