Sposób przygotowania:
Penne z mięsem mielonym w sosieETAP 1:
Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju.
Wrzucić cebulę i podsmażyć. Dodać zmielone mięso. Wymieszać i przesmażyć. Doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku.
Dodać sos pomidorowy i wymieszać. Dodać mieszankę meksykańską i ponownie wymieszać.
Paprykę czerwoną pokroić drobno i dodać na patelnię. Patelnię przykryć i dusić wszystko ok. 15 minut.
W garnku ugotować makaron w osolonej wodzie. Odcedzić po ugotowaniu. Ser żółty zetrzeć i wrzucić do makaronu.
Dodać sos z patelni i wymieszać. Wyłożyć na talerze.