WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Gotowane podudzia z koguta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podudzia z koguta wiejskiego długo gotowane na małym ogniu w bulionie z dodatkiem marchewki i przypraw.

Gotowane podudzia z koguta Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gotowane podudzia z koguta

 

Sposób przygotowania:

Gotowane podudzia z koguta

ETAP 1:

Podudzia z koguta dokładnie umyć i włożyć do garnka. Marchewki obrać, opłukać i włożyć w całości do mięsa. Wlać wystudzony bulion. Włożyć listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Ustawić garnek na gazie i zagotować.

Po zagotowaniu zmniejszyć płomień na minimalny. Wsypać sól i gotować podudzia aż będą miękkie. U mnie zajęło to ok. dwóch godzin.

Po ugotowaniu wyjąć podudzia z wywaru na talerz. Podawać razem z marchewką z którą się gotowały oraz z ryżem lub ziemniakami.

Gotowane podudzia z koguta
Umyte podudzia z koguta włożone do garnka.