Sposób przygotowania:
Płatki pszenne ze śliwkami, bananami i malinami
Płatki pszenne wrzucić na wrzącą wodę, lekko posolić. Mieszając zagotować i gotować około 5 minut na mały ogniu. Następnie odstawić na chwilę aby napęczniały, jeżeli ktoś woli twardsze to nie trzeba.
Gotowe płatki pszenne wyłożyć na talerze, wlać gorące mleko, włożyć maliny, borówki amerykańskie, banany obrane i pokrojone na plasterki.
Śliwki opłukać i wypestkować, pokroić na połówki lub mniejsze kawałki i dodać do całości.
Podawać na ciepło.
Smacznego
Gotowe płatki pszenne wyłożyć na talerze, wlać gorące mleko, włożyć maliny, borówki amerykańskie, banany obrane i pokrojone na plasterki.
Śliwki opłukać i wypestkować, pokroić na połówki lub mniejsze kawałki i dodać do całości.
Podawać na ciepło.
Smacznego