WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1866]

Sznycle cielęce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne kotlety/sznycle z cielęciny usmażone jak tradycyjne schabowe. Doprawione delikatnie solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Sznycle cielęce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sznycle cielęce

 

Sposób przygotowania:

Sznycle cielęce

ETAP 1:

Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie każdy plaster mięsa rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety. Rozbite mięso doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym oraz sokiem z cytryny.

Jajka wybić do miseczki lub na głęboki talerz i roztrzepać widelcem. Można do jajek dodać jeszcze szczyptę soli. Bułkę tartą wysypać na oddzielny talerz. Sznycle panierować w jajku a potem w bułce. Na patelni rozgrzać olej.

Na goracy wkładać kotlety i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Po usmażeniu odsączyć na reczniku papierowym. Podawać z ziemniakami i surówką.

Sznycle cielęce
Sznycle cielęce w trakcie smażenia na patelni
Sznycle cielęce
Sznycle cielęce opanierowane w jajku i w bułce tartej

Tagi:

dania sznycel