misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Penne z rybą i kolorową jarzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Makaron odcedzić, osączyć na sitku. Wymieszać z rybą....

Penne z rybą i kolorową jarzynką

Składniki:

Penne z rybą i kolorową jarzynką

 

  • 50g makaronu razowego
  • 1/8 l rosołu warzywnego
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • 5 łyżek mrożonej włoszczyzny
  • 125g filetów z mintaja
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
  • trochę soku z cytryny
  • 2 łyżki mieszanki 8 ziół
  • szczypta słodkiej papryki
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Penne z rybą i kolorową jarzynką
Makaron razowy ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Rosół zagotować z nasionami kopru włoskiego i słodka papryką. Dodać włoszczyznę, gotować 10 minut. Odcedzić, osaczyć na sitku.
Rybę osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić, pokroić w kostkę. Przełożyć do warzyw, podgrzewać 5-7 minut. Dodać zioła i olej. Przyprawić solą i pieprzem.
Makaron odcedzić, osączyć na sitku. Wymieszać z rybą.

Tagi:

makaron zioła