Sposób przygotowania:
Penne z rybą i kolorową jarzynką
Makaron razowy ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Rosół zagotować z nasionami kopru włoskiego i słodka papryką. Dodać włoszczyznę, gotować 10 minut. Odcedzić, osaczyć na sitku.
Rybę osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić, pokroić w kostkę. Przełożyć do warzyw, podgrzewać 5-7 minut. Dodać zioła i olej. Przyprawić solą i pieprzem.
Makaron odcedzić, osączyć na sitku. Wymieszać z rybą.
Rosół zagotować z nasionami kopru włoskiego i słodka papryką. Dodać włoszczyznę, gotować 10 minut. Odcedzić, osaczyć na sitku.
Rybę osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić, pokroić w kostkę. Przełożyć do warzyw, podgrzewać 5-7 minut. Dodać zioła i olej. Przyprawić solą i pieprzem.
Makaron odcedzić, osączyć na sitku. Wymieszać z rybą.