Sposób przygotowania:
Penne z sosem serowo pieczarkowym
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w drobną kosteczkę, smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. Dodajemy kawałkami ser topiony, mieszamy po 2 minutach, ser zacznie się topić. Zalewamy śmietanką, mieszamy do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Do garnka z ugotowanym makaronem dodajemy sos, mieszamy, podajemy dekorując pokrojoną w kosteczkę papryką. Smacznego !!!
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w drobną kosteczkę, smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. Dodajemy kawałkami ser topiony, mieszamy po 2 minutach, ser zacznie się topić. Zalewamy śmietanką, mieszamy do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Do garnka z ugotowanym makaronem dodajemy sos, mieszamy, podajemy dekorując pokrojoną w kosteczkę papryką. Smacznego !!!
Sarenka