Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Perfekcyjne schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlety schabowe z ziołami prowansalskimi podane z frytkami. Szybki i tani obiad, który posmakuje każdemu.

Perfekcyjne schabowe

Składniki:

Perfekcyjne schabowe

 

Sposób przygotowania:

Perfekcyjne schabowe
Kotlety opłukać pod zimną wodą i wytrzeć do sucha za pomocą papierowych ręczniczków. Kotlety kolejno układać między dwoma kawałkami folii i rozbić z obu stron. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem w pudrze i ziołami, po czym odstawić na pół godziny do lodówki, żeby mięso przeszło przyprawami. Wstawić frytki do piekarnika. Na 10 minut przed końcem pieczenia rozkłócić jajko i delikatnie przyprawić solą i pieprzem. Kotlety moczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podawać z frytkami i ogórkami z zalewy.