Sposób przygotowania:
Perła z charakterem
Ugotuj kaszę perłową jęczmienną al'dente.
Upieczoną dynię z dodatkiem tymianku zmiksuj na gładko.
Zagrzej olej rzepakowy, dodaj pastę paprykową i zmiksowaną dynię. Dodaj kaszę, wymieszaj wszystko razem i podgrzewaj powolimieszając od czasu do czasu, by kasza wchłoneła smaki pasty warzywnej.
Dopraw kaszę solą, pieprzem i imbirem do smaku. Podawaj kaszę z dowolnym mięsem i surówką.
Ja podałam kaszę z pieczenią z szynki wieprzowej oraz surówką z kalarepki.
Upieczoną dynię z dodatkiem tymianku zmiksuj na gładko.
Zagrzej olej rzepakowy, dodaj pastę paprykową i zmiksowaną dynię. Dodaj kaszę, wymieszaj wszystko razem i podgrzewaj powolimieszając od czasu do czasu, by kasza wchłoneła smaki pasty warzywnej.
Dopraw kaszę solą, pieprzem i imbirem do smaku. Podawaj kaszę z dowolnym mięsem i surówką.
Ja podałam kaszę z pieczenią z szynki wieprzowej oraz surówką z kalarepki.