Sposób przygotowania:
Pikantna zupka z dyni i jabłek z jaglanką
Ugotuj kaszę jaglaną do miękkości po czym wstaw ją w ciepłe miejsce, by nie ostygła. Obierz dynię oraz jabłka - pokrój wszystko w kostkę. W garnku o grubym dnie zeszklij posiekaną drobno cebulę na łyżce oleju rzepakowego. Dodaj pokrojoną dynię, jabłka - przesmaż wszystko przez chwilę po czym zalej wodą. Dodaj odrobinę soli i wrzuć dwie mniejsze (są ostrzejsze) papryczki. Gotuj zupę około 10 min. aż dynia zmięknie. Wyjmij papryczki, chyba że chcesz by zupa była bardzo pikantna. Zmiksuj zupę, dodaj lubczyk i tymianek, dopraw przyprawami do smaku. Trzymaj na małym ogniu jeszcze 5 minut, by smaki się połączyły. Za pomocą foremki przygotuj babeczki z kaszy, wyjmij je na talerze.Ostrożnie wlej zupę do talerzy. Posyp startym serem i udekoruj plasterkami chilli i listkami pietruszki.