mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Kaszotto z dynią i tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Lekki i zdrowy obiad z dynią i kaszą w roli głównej. Moc witamin na talerzu. Propozycja dla wegan i nie tylko

Kaszotto z dynią i tofu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kaszotto z dynią i tofu

 

 

Sposób przygotowania:

Kaszotto z dynią i tofu
Cebule obieram i kroję w mala kostkę. Przesmażam na oleju, dodaję czosnek rozgnieciony, kaszę pszenną i dalej przesmażam. Po chwili dolewam bulion i na wolnym ogniu duszę pod przykryciem. Dynię obieram i kroję w kostkę, paprykę także kroję.Do kaszy dodaję dynię i paprykę i dolewam stopniowo bulion, jak kasza go wchłonie Pod koniec dodaję cukinię pokrojoną bo ona potrzebuje najkrócej się dusić. Na końcu dodaję tofu pokrojone. Doprawiam bazylią, gałką muszkatołową, sola, pieprzem.
Kaszotto z dynią i tofu
cebula podsmażona i dodana kasza z bulionem
Kaszotto z dynią i tofu
pomidory sparzone i obrane ze skory pokrojone
Kaszotto z dynią i tofu
dynia obrana i pokrojona dodana do kaszy
Kaszotto z dynią i tofu
tofu pokrojone i cukinia dodane kaszy z bulionem