pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pesto myśliwskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

włoskie pesto z polskim akcentem

Pesto myśliwskie

Składniki:

Pesto myśliwskie

 

  • 190 g Pesto Rosso,
  • 25 dag kiełbasa myśliwska

 

Sposób przygotowania:

Pesto myśliwskie
Kiełbasę najlepiej, aby była jak najbardziej sucha i z małą ilością tłuszczu (ja użyłem tej zrobionej wg przepisu „Kiełbasa sucha z dzika”) trzemy na tarce o drobnych oczkach lub drobno kroimy. Pesto przekładamy do metalowej miseczki i dodajemy kiełbasę. Dokładnie mieszamy i w tej miseczce stawiamy na wrzącą wodę. W ten sposób podgrzewamy.Uzyskane pesto możemy stosować zamiennie z popularnymi pesto alla Genovese lub Rosso (musimy tylko zwrócić uwagę czy do danej potrawy pasuje mięso będące składnikiem powyższego pesto).

Tagi:

kielbasa pesto