Sposób przygotowania:
Mielone w sosie myśliwskimI
 
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, bułkę tartą, dodaję obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew. Na koniec wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną. Robię podłużne kotlety, obtaczam w mące pszennej i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
II
 
2. Grzyby suszone zalewam wodą, na co najmniej 30 minut. Po tym czasie grzyby drobno kroję a wodą z grzybów wylewam na większą patelnię. Dolewam jedną szklankę wody, dodaję kostkę grzybową i gotuję.
III
 
3. Kotlety po usmażeniu przekładam do gotującej się wody.
IV
 
4.	Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone grzyby. Usmażone grzyby przekładam do kotletów.
5.	Następnie dodaję pokrojone w kostkę ogórki kiszone, doprawiam solą oraz chili.
6.	Do naczynia wsypuję mąkę pszenną, wlewam przecier pomidorowy i odrobinę wody letniej. Dokładnie mieszam i zagęszczam sos. Chwilkę gotuję, odstawiam na bok i wlewam śmietanę.
V
 
7.	Gotowe.
8.	Smacznego
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
lukrowanepierniczki