iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Domowe pesto z jarmużu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Coś fantastycznego zaraz po pesto z czosnku niedźwiedziego. Dużo zdrowia , wapnia, witamin. Wzmacnia, uodparnia dodaje urody i ten smak. Same plusy zamknięte w słoiku . Pesto z jarmużu na bazie oleju rzepakowego, czosnku i słonecznika

Domowe pesto z jarmużu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowe pesto z jarmużu

 

 

 

 

 

 

  • 2 łyżki przegotowanej wody

Sposób przygotowania:

Domowe pesto z jarmużu
Jarmuż myjemy odcinamy łodygi. Czosnek obieramy. Do blendera wlewamy olej, wodę . Miksujemy. Dodajemy ziarna słonecznika i czosnek. Miksujemy. Dodajemy liście jarmużu.

Wszystko razem miksujemy. Solimy do smaku. Nakładamy do słoiczków. Na wierzch wlewamy po 1 łyżce oleju. Zamykamy i wstawiamy do lodówki.
.   Pesto z jarmużu
Pesto nakąłdamy do wyparzonych słoików ,dajemy łyżke oleju i zakręcamy