Sposób przygotowania:
Makaron z dynią i jarmużowym pesto
PESTO: Pestki z dyni delikatnie prażymy na suchej patelni. Z jarmużu usuwamy grube łodygo liści. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gotowe pestki przekładamy np. do niewielkiego garnka. Dokładamy do nich pozostałe składniki i dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku.
DODATKOWO: Dynię oraz paprykę kroimy w kostkę. Przekładamy na patelnię. Delikatnie podlewamy olejem i smażymy. Doprawiamy do smaku. Między czasie kroimy w kostkę wędlinę i dodajemy do warzyw. Całość smażymy do momentu jak dynia zmięknie. Podczas gdy składniki się smażą gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Ugotowany łączymy z pesto i przygotowanym nadzieniem. Danie porcjujemy na talerze i podajemy na ciepło.
DODATKOWO: Dynię oraz paprykę kroimy w kostkę. Przekładamy na patelnię. Delikatnie podlewamy olejem i smażymy. Doprawiamy do smaku. Między czasie kroimy w kostkę wędlinę i dodajemy do warzyw. Całość smażymy do momentu jak dynia zmięknie. Podczas gdy składniki się smażą gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Ugotowany łączymy z pesto i przygotowanym nadzieniem. Danie porcjujemy na talerze i podajemy na ciepło.