marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pesto z peperoni.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pepperoni,czosnek,orzeszki drobno posiekać,dodać oliwę,pokrojony pomidor,sól.Wrzucić do blendera i zmiksować.Gotowy sosik wyjąć do naczynia.

Pesto z peperoni.

Składniki:

Pesto z peperoni.

 

  • 80 g.papryczek pepperoni(czerwonych lub zielonych),
  • 1 średni pomidor,
  • 1/4 szklanki orzeszków piniowych,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1/2 szklanki oliwy,
  • szczypta soli.

Sposób przygotowania:

Pesto z peperoni.
Pepperoni i pomidor opłukać,usunąć z gniazd nasiennych i posiekać drobno,tak samo jak orzeszki piniowe i czosnek.Dodać
oliwę i zmiksować w blenderze,potem przełożyć do miski dużą łyżką,posolić,wymieszać i podawać do mięs z makaronem,a naw-
-et do hamburgerów.

Tagi:

peperoni