Sposób przygotowania:
Petits Fours z marmoladą pomarańczową
Białka z pięciu jajek ubij z cukrem na sztywną piane po czym dodaj żółtka oraz przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną, całość delikatnie wymieszaj. Gotowe ciasto biszkoptowe cieniutko rozsmaruj na blasze 40x35 i piecz 20min w 180 stop, w rondelku podgrzej wodę, galaretkę i marmoladę, gorącą masę odstaw do stężenia. Upieczony i schłodzony biszkopt podziel na dwa równe kawałki, posmaruj je masą i złóż na pół, z tak przygotowanego ciasta wytnij mniejsze porcje i dokładnie polej je lukrem królewskim.
![Petits Fours z marmoladą pomarańczową Petits Fours z marmoladą pomarańczową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/petits-fours-z-marmolada-pomaranczowa-342066.jpg)
![Petits Fours z marmoladą pomarańczową Petits Fours z marmoladą pomarańczową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/petits-fours-z-marmolada-pomaranczowa-342067.jpg)
![Petits Fours z marmoladą pomarańczową Petits Fours z marmoladą pomarańczową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/petits-fours-z-marmolada-pomaranczowa-342068.jpg)
gosiapiotrek23