Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Pianka kokosanka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę , następnie dalej ubijać dodając po łyżeczce cukier i wiórki

Pianka kokosanka

Składniki:

Pianka kokosanka

 

  • 6 białek
  • 1 szklanka cukru
  • 25 dag wiórków kokosowych
  • sól

Sposób przygotowania:

Pianka kokosanka
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę , następnie dalej ubijać dodając po łyżeczce cukier i wiórki. Przełożyć do płaskiej formy do zapiekania wyłożonej folią aluminiową. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni do lekkiego zrumienienia. podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika, gdyż ciasto łatwo opada. Piankę można także przygotować z całych jajek cztery sztuki . W tym celu należy oddzielnie ubić pianę z białek i oddzielnie utrzeć żółtka z cukrem i wiórkami. Wszystko należy na koniec delikatnie wymieszać.