jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Pianka serowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjny deserek doskonały do kawy i herbaty

Pianka serowa

Składniki:

Pianka serowa

 

  • 30 dag sers białego półtłustego zmielonego
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 20 dag owoców kandyzowanych drobno posiekanych

Sposób przygotowania:

Pianka serowa
Żelatyne zalać kilkoma łyżeczkami zimnej przegotowanej wody, a gdy spęcznieje, dodać troszkę wrzącej wody i mieszać, aż się rozpuści. Serek zmielony ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać żółtka, rozpuszczoną żelatynę. Ubić pianę z białek, dodając pod koniec łyżkę cukru i starannie wymieszać z masą serową oraz 15 dag owoców kandyzowanych. włożyć do formy, posypać pozostałymi owocami i dobrze oziębić.

Tagi:

jajko jajka