magmonika

magmonika

Kucharz
[Przepisów: 43]

Pianka waniliowo-truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pianka waniliowo-truskawkowa

Pianka waniliowo-truskawkowa

Składniki:

Pianka waniliowo-truskawkowa

 

  • 25 dag mrożonych truskawek
  • 30 ml słodkiej śmietany 30 procentowej
  • 2 płaskie łyżki żelatyny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1/2 galaretki truskawkowej
  • esencja waniliowa

Sposób przygotowania:

Pianka waniliowo-truskawkowa
truskawki rozmroź, odsącz płyn który się wydzielił i zmiksuj owoce. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Galaretkę rozpuść we wrzątku i schłodź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, odłóż 1/3, resztę połącz z truskawkami i żelatyną. Dopraw paroma kroplami esencji. Wylej piankę na blaszkę i wstaw do lodówki na 10 minut. Po tym czasie wylej na nią galaretkę i zostaw w lodówce na 40 min. Gdy będą gotowe można udekorować śmietaną.