Sposób przygotowania:
Pianka z galaretek i mleka skondensowanego
Mleko najlepiej mieć trochę w lodówce, żeby je wziąć schłodzone. Każdą galaretkę (najlepiej wybrać różne, wtedy jest fajny efekt kolorystyczny) zalać wrzątkiem w ilości połowy tego, co jest nakazane na opakowaniu (czyli każdą zalać 250ml gorącej wody). Odstawić galaretki do przestudzenia.
Jak galaretki będą już chłodne, ale jeszcze nie będą tężeć to dodać do nich mleko skondensowane (podzielić je tak mniej więcej na trzy i dodać do każdej galaretki, jak do którejś dodamy nieco więcej mleka, a do innej nieco mniej to nic się nie stanie, nie trzeba tego precyzyjnie dzielić). Każdą galaretkę z dodanym mlekiem skondensowanym wymieszać za pomocą miksera.
Do dowolnego naczynia nalewać na zmianę po trochu każdej z mlecznych galaretek, tak by się przeplatały kolorami, do momentu wykończenia galaretek.
Naczynie z kolorową pianką wstawić do lodówki i dać jej przynajmniej ze 3 godziny, żeby porządnie stężała.
Jak galaretki będą już chłodne, ale jeszcze nie będą tężeć to dodać do nich mleko skondensowane (podzielić je tak mniej więcej na trzy i dodać do każdej galaretki, jak do którejś dodamy nieco więcej mleka, a do innej nieco mniej to nic się nie stanie, nie trzeba tego precyzyjnie dzielić). Każdą galaretkę z dodanym mlekiem skondensowanym wymieszać za pomocą miksera.
Do dowolnego naczynia nalewać na zmianę po trochu każdej z mlecznych galaretek, tak by się przeplatały kolorami, do momentu wykończenia galaretek.
Naczynie z kolorową pianką wstawić do lodówki i dać jej przynajmniej ze 3 godziny, żeby porządnie stężała.