Sposób przygotowania:
Ptasie mleczko truskawkowe
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki zimnej wody i odstawiamy na 5-10 minut. Do rondelka wsypujemy cukier wanilinowy, cukier puder, wlewamy serek homogenizowany oraz śmietanę. Stawiamy to na mały ogień i podgrzewamy. Następnie dodajemy do ciepłej masy żelatynę i gotujemy jeszcze około 2 minut, cały czas mieszając. Gotową masę wylewamy do płaskiego naczynia i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie, stężałą masę kroimy na prostokąty bądź inne kształty. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Odstawiamy ją na chwilę, aby lekko ostygła i obtaczamy w niej ptasie mleczko. Odkładamy je na talerz wyścielony papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki, aby polewa zastygła.
weronikaS
izek
Dinah
izek
gosiapiotrek23
izek