Sposób przygotowania:
Pianka z galaretką i jeżynamiKrok 1:
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie (w ilości podanej na opakowaniu). Kilka łyżek odlewamy do płaskiego naczynia aby można było ją pokroić w kosteczkę i dodać do pianki.
Dno formy wykładamy folią. Na dnie układamy umyte i osuszone owoce. Zalewamy jedną galaretką i schładzamy. Następnie wlewamy kolejną galaretkę i ponownie schładzamy aby widać było warstwy.
Polecam wybrać różniące się mocno kolory galaretki. Ja wybrałam czerwoną i żółtą i żółtej praktycznie nie było widać.
Krok 2:
Śnieżki sporządzamy według przepisu na opakowaniu.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody.
Studzimy i dodajemy do śnieżek. Dokładnie mieszamy.
Do masy dodajemy wcześniej odłożone galaretki pokrojone w małe kawałeczki. Mieszamy.
Krok 3:
Piankę wykładamy na sztywną galaretkę. Wierzch przykrywamy herbatnikami. Schładzamy. Jak masa stężeje, całość odwracamy do góry dnem i delikatnie wyjmujemy.
Smacznego!