Sposób przygotowania:
Pieczarki a'la schabowe
Pieczarki wyczyścić, umyć ,osuszyć osunąć ogonki .
Utrzepać jajka dodać vegete, sól, pieprz koperek, wszystko dokładnie wymieszać.
Kapelusze zanurzać najpierw najpierw w jajku a następnie w bułce tartej.
Rozgrzać na patelni tyle tłuszczu, żeby sięgał do połowy grzybków.
Pieczarki przygotowane w panierce kłaść na rozgrzany tłuszcz dolną częścią kapelusza, a gdy będą zrumienione przewracać na druga stronę.
Podawać gorące pieczarki, można posypać szczyptą soli.
Utrzepać jajka dodać vegete, sól, pieprz koperek, wszystko dokładnie wymieszać.
Kapelusze zanurzać najpierw najpierw w jajku a następnie w bułce tartej.
Rozgrzać na patelni tyle tłuszczu, żeby sięgał do połowy grzybków.
Pieczarki przygotowane w panierce kłaść na rozgrzany tłuszcz dolną częścią kapelusza, a gdy będą zrumienione przewracać na druga stronę.
Podawać gorące pieczarki, można posypać szczyptą soli.
pałla