madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Pieczarki a'la schabowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

pyszna przystawka jako dodatek obiadu

Pieczarki a'la schabowe

Składniki:

Pieczarki a'la schabowe

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki a'la schabowe
Pieczarki wyczyścić, umyć ,osuszyć osunąć ogonki .
Utrzepać jajka dodać vegete, sól, pieprz koperek, wszystko dokładnie wymieszać.
Kapelusze zanurzać najpierw najpierw w jajku a następnie w bułce tartej.
Rozgrzać na patelni tyle tłuszczu, żeby sięgał do połowy grzybków.
Pieczarki przygotowane w panierce kłaść na rozgrzany tłuszcz dolną częścią kapelusza, a gdy będą zrumienione przewracać na druga stronę.
Podawać gorące pieczarki, można posypać szczyptą soli.