lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pieczarki do herbatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Mojej rodzinie zasmakowały ciasteczka w kształcie pieczarek.Tym razem trochę zmodyfikowałam przepis, a ciastka wyszły jeszcze lepsze nic ostatnio.

Pieczarki do herbatki Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Pieczarki do herbatki

Składniki:

 

 

  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

 

  • ksylitol 125 g

 

  • żółtka 2 szt

 

 

Dodatkowo:

  • czekolada 200 g

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki do herbatki

Wykonanie:

Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i ksylitol. Wbijamy jaj i dodajemy żółtka.

Na końcu dodajemy rozpuszczone maso . Całość miksujemy mikserem na najmniejszych obrotach koło 10 minut.

Zagniatamy już rękoma ciasto formując małe kuleczki które kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Bierzemy butelkę od wody mineralnej i maczamy " dziobek w błonniku kakaowym, naciskamy prawie do końca naszą kuleczkę ciasta ( tworzy się ogonek).

Pieczemy 10-15 minut w 170 stopniach. Zdejmujemy na kratkę ciastka i zostawiamy do ostudzenia.

Rozpuszczamy czekoladę z odrobina mleka i maczamy w niej nasze ciastka czyli łepki.

Pieczarki do herbatki
Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i ksylitol.
Pieczarki do herbatki
Wbijamy jaj i dodajemy żółtka. , obsypujemy mąką
Pieczarki do herbatki
Na końcu dodajemy rozpuszczone maso i wkładamy hak do miksera
Pieczarki do herbatki
Całość miksujemy mikserem na najmniejszych obrotach koło 10 minut.
Pieczarki do herbatki
Zagniatamy już rękoma ciasto formując małe kuleczki które kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczarki do herbatki
Bierzemy butelkę od wody mineralnej i maczamy " dziobek w błonniku kakaowym, naciskamy prawie do końca naszą kuleczkę ciasta ( tworzy się ogonek).
Pieczarki do herbatki
Rozpuszczamy czekoladę z odrobina mleka i maczamy w niej nasze ciastka czyli łepki .