kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pieczarki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetna pieczarkowa przekąska dla dużych i małych.

Pieczarki faszerowane

Składniki:

Pieczarki faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane
Nóżki z dużych pieczarek i wszystkie małe pieczarki drobniutko szatkujemy wraz z cebulką.Dodajemy do nich posiekaną natkę pietruszki, rozgnieciony czosnek oraz szczyptę soli.dusimy ten farsz na maśle póki nie przestanie być wodnisty.Wtedy doprawiamy go pieprzem.Studzimy.Napełniamy tym farszem duże kapelusze i pieczemy je 20 minut w temperaturze 200*C.Podajemy z pieczywem oraz pokrojonymi w plasterki pomidorami z cebulką.Smacznego!