Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pieczarki faszerowane mięsem :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pomysł podpowiedział mi znajomy –Max . Robiłam trochę inaczej niż On.

Pieczarki faszerowane mięsem :

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem :

 

  • 12 kapeluszy pieczarek ( takich po 4 cm średnicy )
  • ½ cebuli
  • 25 dag mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • maggi w płynie
  • sól
  • pieprz mielony
  • olej do smażenia
  • 12 łyżeczek utartego żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem :
Wykręcić ogonki pieczarek z kapeluszy. Kapelusze lekko obsmażyć na 2 łyżkach oleju z obu stron .Ogonki drobno pokroić . Podsmażyć .Cebulę pokrojoną w piórka zarumienić na łyżce oleju. Wymieszać mięso, cebulę , ogonki pieczarek .Doprawić sola , pieprzem i maggi do smaku . Z mięsa zrobić 12 kulek .Nałożyć na kapelusze . Ułożyć w wysmarowanej olejem foremce do zapiekania . Piec 25 minut. Posypać łyżeczką utartego sera i zapiekać jeszcze przez 5 minut aż ser się roztopi.